arkLAB ARCHITECTURE

arkLAB ARCHITECTURE

Category: Content
Type: Blog Article

Generated 1 week ago

New blog articles detected

  • Royal Qld Golf Club Training Centre

    The first stage of our masterplanned redevelopment of the Royal Queensland Golf Club comprises a new world-class technology-assisted Training Centre.  Its entrance is located at the key juncture of access from carpark and pro-shop, future connection to the Country Club and connects with the existing practice tees.  Our design solution represents an opportunity to connect […]

  • School of Design

    Griffith University’s Southbank School of Design required a suite of new spaces to adapt to evolving design studies courses, continually developing pedagogy and the need for facilities to be both flexible and adaptable as a result.  Works have commenced on site for this existing new transformation.

arkLAB ARCHITECTURE

Category: Content
Type: Blog Article

Generated 2 weeks ago

New blog articles detected

  • Cinema, Lecture Theatre + Art Gallery, Southbank

    Griffith University’s expanding demands on their Southbank campus included the desire to re-design their SO5 Lecture Theatre and Art Gallery to perform more than their current functions.  We were commissioned to transform the theatre from purely Lecture Theatre mode to a must-function theatre capable of operating between  cinema, presentation and lecture modes while achieving a […]

  • D House

    This project involved the integrated addition of a floor to an established two level residence in a suburban Brisbane setting generally restricted to two stories.  The design was developed as a wedge which met two storey parameters at front and rear and remained within critical height requirements for the length of its sloping site.  The result […]

  • Springfield Central School Expansion

    For this project arkLAB were commissioned as detailing and documentation architects by Kane Constructions in a collaborative design and construct contract.  Kane and arkLAB have frequently worked in this arrangement for a range of education projects and again had opportunity to deliver excellent results for the Department of Education with this project benefitting from the […]

  • Mater Mothers’ Private Hospital Reception

    Our brief for this commission was to strategically insert a premium reception fit out into the Mater Mothers’ Hospital cognisant of the occupied arrivals foyer and existing reception facilities and the client’s desire to create a premium brand experience for the Mater Mothers Private clientele.  The proposed design, with a discreet re-working of existing joinery […]

  • Mater Hospital Medical Education Facility

    Working within a framework of existing infrastructure and clinical education facilities, we were asked to design the Mater Hospital’s Medical Education Facility to suit their increasing requirements for superior clinical education facilities including simulation (SIMS) labs.  Our design process included master-planning of the facility and reassignment of circulation, clinical laboratory and teachi...

  • Mater Mothers’ Hospital Concierge Facility

    Working with recently completed works, existing artwork installations, in-ground services and challenging site levels our brief for this commission was to design a facility to accommodate concierge services for patients arriving to the Mater Mothers’ Hospital by car.  Key features of our solution include strategic siting to afford visibility for approaching vehicles, lightweight structure and clad...

  • Aveo Medical Clinic, The Clayfield

    This project involved the design of a Medical Clinic insertion into existing space at Aveo’s premium Retirement Village at Clayfield.  Our solution was focussed on achieving premium quality medical facilities, consistent with our recent similar clinical facilities, as well as providing an economical and “future-proofed” fit-out capable of being converted to accommodation again should the clinic ex...

  • Aveo Whytecliffe House Alterations

    This project involved the design of display suite and facilities management offices into Aveo’s heritage-listed Whytecliffe House at The Clayfield.  With an emphasis on creating a gentle insertion that touches the surrounding heritage volumes lightly, this insertion project achieves a flexible and future-proofed operational facility in a charming setting.

  • C House

    This project involved the modification of an established residence and the creation of new spaces to serve a family’s changing needs for work, pets, and entertainment.  The result was the design of an outdoor room with layers of shutter, insect screen and glazing which roll away as required for security, access and outlook. Addition spaces include […]

  • Goodna State School Expansion + Renewal

    As part of our Education Architecture specialist services arkLAB are frequently asked to assist with the masterplanning of education facilities.  Such was the brief for this recent project involving the analysis of existing use and circulation patterns, demographics and developing pedagogy.  The result was a strategic multi-phase development plan to suit progressive growth and funding availability...

Out-Market Your Competitors

Get complete competitive insights on over 2.2 million companies to drive your marketing strategy.

Create Free Account Log in

Out-Market Your Competitors

Get complete competitive insights on over 2.2 million companies to drive your marketing strategy.

Create Free Account

Already a user?  Log in